2 1330DEF

Masterclasses Leidinggeven aan verandering

 

In samenwerking met de Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen organiseert de Thomas More Leiderschapsacademie begin 2019 een reeks masterclasses over leidinggeven aan Verandering.

 

Je kunt één of meerdere masterclass apart volgen of ervoor kiezen om ze allemaal te volgen met in de middagen verdieping onder leiding van Robert Mentink en Marijke Nederkoorn van de leiderschapsacademie. Door het volgen van de hele reeks inclusief verdiepingsmiddagen en een synthese-dag behaal je het door het Schoolleidersregister PO gecertificeerde certificaat voor herregistratie, Leidinggeven aan verandering.

 

De rode draad van alle bijeenkomsten is het verkrijgen van nieuwe inzichten en handelingswijsheid over leidinggeven aan veranderingen in de school van toonaangevende sprekers op het gebied van verandermanagement.

 

Tijden: 9.30 - 12.00 uur masterclass verzorgde lunch 13.00 - 15.30 uur verdieping

Locatie: Thomas More Hogeschool Stationssingel 80, 3033 HJ Rotterdam (op loopafstand van het Centraal Station Rotterdam)

 

Veranderkundig redeneren
Interactief college van Kilian Bennebroek Gravenhorst

 

Om verandering te realiseren heb je een goed verhaal nodig. Een veranderverhaal geeft aan welke verandering er aan de orde is, hoe die tot stand komt en wie op welke manier betrokken is. Zo’n verhaal is nodig om mensen mee te nemen naar een nog onbekende toekomst. Het geeft richting en houvast, terwijl de gewenste uitkomst nog geen realiteit is. Het maken van zo’n veranderverhaal vraagt veranderkundig vakwerk. Een veranderverhaal bouw je op langs drie redeneerlijnen. In de eerste workshop ga je daarmee aan de slag.

 

Pragmatisch veranderen
Interactief college van Leike van Oss

 

Een verandering bedenken is makkelijk. Een verandering werkend krijgen veel moeilijker. In de bijeenkomst staat het lastigste moment van de verandering centraal: het moment dat verandering en werk elkaar echt gaan raken, het moment dat het praten over de verandering voorbij is, het moment dat de verandering echt zijn weerslag moet gaan krijgen in het werk. We verkennen waarom dat niet altijd makkelijk is, welke mechanismen daaraan ten grondslag liggen, wat er met mensen gebeurt in een verandering en hoe je kunt zorgen dat verandering echt gaat werken.

 

Het persoonlijk leiderschap van de veranderaar
Interactief college van Marco de Witte


Bij de persoonlijke veranderopgave van de veranderaar gaat het om inzicht krijgen in zijn of haar meer persoonlijke, individuele talenten en competenties in relatie tot de gewenste verandering(en). Wat betekent de verandering voor mij en wat moet ik in mijn denken, mijn gevoelens, in mijn gedrag behouden en/of veranderen om het veranderproces niet in de weg te staan?


Deze inzichten helpen ons eigen gedrag beter te begrijpen, maar we krijgen ook meer inzicht over wat ons effect is op anderen en hoe dat de resultaten in de casus wel of niet in weg zit. Door in het veranderproces onze (implementatie) intenties zo concreet mogelijk te maken, te verbeelden en ons daar zo strak mogelijk aan te binden, wordt de kans op het kiezen van passende interventies groter en vergroten we de kans op succesvolle gedragsverandering. Bij onszelf en daarmee ook bij anderen.

 

Veranderen met en door professionals
Interactief college van Paul Kloosterboer

 

Veranderingen realiseren met relatief autonome en eigengereide professionals, zoals in schoolorganisaties, is geen sinecure. We gaan het hebben over archetypische faalscenario’s bij verandermanagement en hoe je daar – doorgaans onbewust – zelf aan meedoet. Door te goed begrijpen hoe dat werkt, ontstaat de ruimte eruit te stappen en iets anders te doen. Vier veranderprincipes geven houvast bij de vraag ‘hoe dan wel?’. Dat gaan we ook uitproberen. Een belangrijk slot en sleutel tot veranderen met kenniswerkers ligt op de emotionele laag. Schoolleiders vervullen een cruciale rol hierbij.

 

Synthese-dag - certificering
Onder leiding van Robert Mentink en Marijke Nederkoorn maak je de verbinding van de masterclasses naar je eigen praktijk. Op interactieve wijze presenteert je jouw inzichten.

 

Bekijk hier de flyer.

 

Neem voor informatie over de masterclasses contact op met Robert Mentink, managing partner en kernopleider TML 06-22401125 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De gevraagde investering is € 225,– voor een individuele masterclass en € 1950,– voor de reeks masterclasses inclusief verdieping en herregistratie certificaat Leidinggeven aan verandering

 

Aanmelden kan via DATA en INSCHRIJVINGEN